Gamle Oslo bydel

Gamle Oslo

En annen del av Oslo sin østkant er Gamle Oslo bydel. Denne delen består av Gamlebyen, Grønland, Tøyen, Vålerenga, Tøyen, Ensjø, Kampen, Etterstad, Valle Hovin, Helsfyr og Ekeberg skråningen. Som du sikkert forstår så er dette et relativt stort område. Bydelen Gamle Oslo består av cirka 50 000 innbyggere. Det er også den delen av byen som har den største forventede økningen i folketall. En av årsakene til dette er fordi vi finner noen av de største utviklingsprosjektene nettopp her.

Det er i denne delen av Oslo vi finner Gamlebyen. Dette området ligger i indre by og er en av de eldste områdene i tigerstaden. Her var det etablert en bystruktur allerede rundt år 1000 år. I 1314 var det denne delen som ble Norges hovedstad. Kjerneområdet for hovedstaden lå der vi finner Sørenga og Loenga. Med andre ord så er Gamlebyen full av historie. Vi finner blant annet middelalderparken som har flotte ruiner fra tilbake til denne tiden.

Mer informasjon: Du finner masse informasjon om Gamle Oslo på Oslo Kommunes hjemmesider

Kultur og opplevelser

Men det er ikke bare historie i dette området. Det er per dags dato også en slags smeltegryte med mange ulike kulturer. Vi kan benytte Grønland som et eksempel. Her finner vi restauranter med mat fra ulike hjørner av verden. Det er også mange grønnsakhandlere og andre butikker hvor du kan finne flotte råvarer som du ikke vil kunne finne i noen norske kjedebutikker. Det er også flere andre butikker som gjenspeiler de mange ulike kulturene vi finner i denne delen av byen. Du kan for eksempel finne mange butikker som selger unike stoffer til kjoler eller lignende.

Kampen er også en del av Gamle Oslo bydel og her finner vi flotte gamle trehus. Dette området er nesten idyllisk og utrolig koselig. Det er nesten verdt å ta turen kun for å tusle rundt i de hyggelige gatene. Når det gjelder Tøyen så har dette lenge vært hjemmet til Munch museet. Dermed finner vi en stor del av norsk kultur midt i indre østkant av Oslo. Det skal sies at dette museet nå skal flytte til en annen del av Gamle Oslo som de fleste nok har fått med seg. Det skal flyttes ut ved Operaen og dermed nærmere den gamle kjernen av den norske hovedstaden.

Hvor bør man bo?

Dersom du vurderer å flytte til eller kjøpe i denne delen av Oslo så er det noe for enhver smak her også. Dersom du ønsker å bo sentralt og få med deg alt av liv så vil kanskje Grønland eller Tøyen passe deg best. For deg som ønsker noe roligere omgivelser så vil Kampen eller Vålerenga samt resterende steder være mer passende for deg. Dette er nok også områder som er bedre tilpasset for småbarnsfamilier for eksempel. Det viktige er at du leser deg opp og bestemmer deg for hva som er viktig for deg og eventuelt for din familie. Deretter så kan du eventuelt ta en liten tur for å besøke de ulike delene før du bestemmer deg. Det viktigste er at du finner det området som passer best for deg og dine behov. Oslo er en fantastisk by, men du skal finne den delen av Oslo som passer best for deg og dine.