Grünerløkka bydel

Grünerløkka

Grünerløkka er en av de bydelene på østkanten som har hatt mest vekst i popularitet. Det er mange som har fått øynene opp for dette området. Området var tidligere et boligstrøk for arbeidere. Det ble etter hvert et område for kultur og mange kunstnere har holdt til nettopp her. En av de mest kjente kunstnerne som har bodd på Grünerløkka er Edvard Munch. Den dag i dag så er fremdeles denne bydelen et sted for mennesker som er alternative eller kunstneriske. Det som er morsomt med Grünerløkka er at det er et sted hvor alle kan være seg selv uansett hvordan de ønsker å uttrykke dette.

Mange butikker

Området har også mange butikker og shoppingmuligheter, spesielt i Markveien. Dette er Grünerløkka sin lille gågate om man kan kalle det det. Det er også mengder av barer, restauranter og kafeer i området. Det er et område hvor det er mange som er ute å smaker på livet i helgene. Men det er ikke bare i helgene det er mye liv i denne bydelen. Uansett hvilken dag i uken du velger å bevege deg utenfor dine fire vegger så vil det være folk i gatene som enten er ute å spiser eller bare vil titte litt på livet. Det er det som er flott med Grünerløkka, det er alltid liv og noe som skjer. Det er også en hel del arrangementer til en hver tid. Det kan være alt fra en trubadur på en bar til eventer i en av de flotte parkene vi finner på Grünerløkka. På sommeren så er parkene fullt av folk som sitter å griller eller bare ligger å soler seg. Det er utrolig god stemning og mennesker er rett og slett ute for å nyte det gode været og solen. Den anbefales på det sterkeste å ta en tur til en av parkene for å nyte solen eller bare sparke litt ball. Dette er et flott samlingssted for alt fra studenter til pensjonister.

Treningsområder

For deg som liker å trene eller drive ulike sporter så er også dette mulig i dette området. Du finner haller hvor man kan drive idrett samt utendørs fotballbane. Det er også en hel del andre steder som tilbyr deg å prøve ut ulike idretter. En av de mest kjente er nok Grünerhagen som er et av de mest populære stedene for basketballspillere i Oslo. Det skal sies at du kan gjøre annet enn å spille basket i denne parken. Det er også mulig å spille bordtennis for de som ønsker det og det er lagt opp for skatere også. Dermed er dette et samlingssted for mange i bydelen.

Som sagt er Grünerløkka et sted hvor det skjer mye og det er hele tiden stor fart. Dette er jo perfekt for deg som ønsker den virkelige byfølelsen. Samt at det bare er cirka 10 minutter med trikken til Oslo S. For deg som ikke er ute etter liv og røre så er nok ikke dette stedet for deg å bosette seg. Er det et roligere område du er på jakt etter så kan anbefaler vi deg å lese litt mer om Sagene bydel for eksempel.