• Posted by: admin
  • 2017-03-07

Restauranter på østkanten

Restauranter pa ostkanten

En av de beste tingene med østkanten i Oslo er det store utvalget av restauranter. Det er ikke bare at det er mange av de men det er også en stor variasjon i hvilke type mat du kan spise. Dette bidrar til at man kan utvide sin kulturelle mathorisont. I denne artikkelen vil vi nevne noen av de restaurantene vi ønsker å anbefale i henholdsvis Sagene bydel, Grünerløkka og Gamle Oslo.

I Sagene bydel

Som nevnt i artikkelen om Sagene bydel så er det slik at denne delen består av Sagene, Bjølsen, Sandaker og Torshov. På Torshov finner vi en restaurant som absolutt er verdt å ta et lite besøk til. Denne restauranten heter Hvaskjer og er et spisested på kulturhuset Soria Moria. Ellers så finner man også enklere og mer vanlige valg som for eksempel Dolly Dimples for de som foretrekker dette. Dersom du foretrekker indisk mat så kan du ta en tur til Sandaker hvor vi finner Jewel of India. Denne restauranten ligger i Grefsenveien og tilbyr alle de kjente indiske klassikerne.

Dersom du er ute etter et flott sted å spise lunsj så anbefaler vi deg å ta en tur på Sagene Lunsjbar. Dette er et meget populært sted i Maridalsveien, cirka to minutter å gå fra Sagene kirke. Dette er et sted meg hyggelig atmosfære og god mat. Perfekt for en hyggelig søndagslunsj. Når det kommer til Bjølsen så er det slik at det ikke finnes veldig mange restauranter her. Det er allikevel noe vi kan anbefale for deg som er glad i pizza. I Bentsebrugata finner vi Pizza Pancetta som lager autentisk italiensk pizza som er meget god. Dette er dog et take away sted og ikke ideelt for å dra ut å spise.

I Grünerløkka

Grünerløkka er nok det område på østkanten som har flest restauranter å by på. Det er florerer av ulike restauranter og barer. Her vil du finne noe for enhver smak, om det er pizza, meksikansk eller tapas. Dersom det er sistnevnte som frister mest ønsker vi å anbefale tapasrestauranten Delicatessen. Her har de meget god tapas og de rullerer noe med visse retter på menyen. Dermed vil du kunne oppleve noe nytt neste gang du eventuelt tar en tur. For deg som elsker pizza så er Villa Paradiso stedet for deg. Denne restauranten er meget populær og ligger rett ved trikkestoppet på Olaf Ryes plass. Her kan det lønne seg å booke bord dersom du og vennene dine skal ut å spise.

Det er mange nordmenn som elsker å spise biff. Dersom du er en av disse så bør du ta turen til Trancher Entrecôte. Denne restauranten ligger nederst i Thorvald Meyers gate som er den gaten trikken kjører i. Her vil du kunne nyte god biff med fløtegratinerte poteter og tilhørende vin. Et annet sted som er meget populært på Grünerløkka er The Nighthawk Diner. Dette er en burgerrestaurant som ligger rett ved Birkelund parken. Det er ikke unormalt å se at det er kø ut på gaten i helgene. Dermed så kan det også her lønne seg å booke et bord dersom det er burger som frister mest. Vi håper at denne artikkelen har gitt deg noen gode tips på hvor du kan går ut å spise på Oslos østkant.

Hold deg oppdatert: På VisitOslo finner du alltid oversikt over kafeer og spisesteder på østkanten i Oslo