• Posted by: admin
  • 2017-04-18

Severdigheter på Østkanten

Middelalderparken

Dersom du ender opp med å bo et annet sted enn østkanten så kan det allikevel lønne seg å ta en tur for å se på severdighetene denne delen av byen har å by på. Som du sikkert har fått med deg så er det slik at Munch museet skal flyttes men per dags dato så ligger det fremdeles på Tøyen. Dermed så har du muligheten til å trekke til deg litt kultur i hverdagen ved å ta deg en tur dit. Her vil du finne mange av hans malerier og lære litt mer om en av Norges mest kjente kunstnere.

På Grønland så finner du en rekke spisesteder som har mat fra alle verdenshjørner. Du finner også mengder av butikker med spesielle ingredienser samt flotte stoffbutikker dersom du skal uttrykke din kreativitet. Dersom man beveger seg over til Gamle Oslo så finner man sjarmerende trehusbebyggelse på Kampen. Her kan man rett og slett vandre rundt å nyte flotte gamle hus og flotte omgivelser. Her finner vi også Middelalderparken som kan by på ruiner fra Oslos eldste bebyggelse.

Ta turen til Ekeberg

Dersom man beveger seg over til den ytre østkanten og da nærmere bestem Ekeberg så finner man også flotte severdigheter. Dette er et viktig fortidsminneområde i Oslo og det har blitt gjort funn her som viser at det har bodd mennesker det i ti tusen år. På Ekeberg finner vi også stedet der Munch fikk inspirasjonen til hans kjente maleri Skrik. For noen år tilbake så ble det laget en rekke skulpturer som ble plassert i Ekebergparken. Det er verdt å ta en tur for å se på disse samt det å få en flott utsikt over hele Oslo by.

Aktiviteter for alle

For dere som ønsker å finne noen aktiviteter som egner seg mer for barn så har vi selvfølgelig også noen forslag. På Tøyen finner man Tøyenbadet (Deres Facebookside anbeales en «like») hvor man kan svømme, bade og kose seg store som små. Barna kunne kanskje også tenkt seg en tur hvor de kunne brenne av litt krutt. Da kan vi anbefale Leo´s Lekeland som tilbyr et meget stort område hvor barn kan klatre, ake, løpe rundt og rett og slett bare kose seg. Dersom man ønsker å finne en aktivitet som passer for barn i alle aldre, samt vokse, så kan Ekeberg Minigolf Park være løsningen. Dette er en aktivitet som passer for alle aldre og kanskje også er morsom dersom du har tenåringer med deg på tur.

Til slutt vil vi anbefale en aktivitet som vil være noe begrenset i henhold til hvilken årstid det er. På Valle Hovin finner man nemlig en kunstisbane som vil kunne være et godt valg, men kun på vinteren selvfølgelig. Her kan man reise med barna, på date eller bare en gjeng venner. Ta med varm kakao, en appelsin og en Kvikk Lunsj så blir det skikkelig norsk vinter på sitt beste. Da håper vi at du har fått noen gode ideer til hva du kan se og hva du kan gjøre på Oslos østkant. Da gjenstår det bare å komme seg ut og oppleve det byen har å by på!